Imotskom rodilištu uručena oprema vrijedna 300 tisuća kuna

imota-rod-01 U petak je, u prostorijama još uvijek zatvorenog rodilišta u Imotskom, Koordinacija zavičajnih udruga Imotske krajine “Imota u Lisinskom”, uz nazočnost medicinskog osoblja, predstavnika jedinica vlasti s područja Imotske krajine te zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, uručila tri uređaja vrijedna 300 tisuća kuna.

Predsjednik Organizacijskog odbora “Imote u Lisinskom” Leonard Topić istaknuo je kako mu je žao što opremu doniraju u još uvijek zatvorenom rodilištu.

“Mobilni ultrazvuk, mobilni inkubator i sterilizator će do otvaranja rodilišta biti korišteni u Jedinici hitne medicine u Imotskom, po otvaranju rodilišta spomenuta donirana oprema će biti u službi imotskog rodilišta. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji Humanitarne večeri a posebno brojnim glazbenicima i umjetnicima te pokroviteljima”, istaknuo je Topić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kojeg su organizatori “Imote u Lisinskom” pozvali na uručivanje donacija kao jednog od glavnih pokrovitelja, rekao je kako Grad Zagreb osim sudjelovanja u organizaciji humanitarne večeri želi dodatno pomoći pri uređenju i klimatizaciji dviju prostorija imotskog rodilišta kako bi mame i bebe imale primjeren smještaj u rodilištu.

imota-rod-02 Koordinacija je 7. prosinca 2010. u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog organizirala Humanitarnu večer “Imota u Lisinskom” na kojoj je prikupljeno 310 tisuća kuna. Od tog iznosa, 10 tisuća kuna je donirano Centru za odgoj i obrazovanje u Sloboštini, a za preostalih 300 tisuća kuna su nabavljani sterilizator Autoklav, koji je neophodan u svakoj zdravstvenoj ustanovi, mobilni ultrazvuk GE Healthcare u boji, najmoderniji aparat pomoću kojeg se bilo gdje na području Imotske krajine može ustanoviti trenutni status trudnice ili razina unutarnjih povreda ili oboljenja i trenutno donijeti odluka o načinu zbrinjavanja, te mobilni inkubator Dreager, koji je kompatibilan sa vozilima Jedinice hitne pomoći u Imotskom tako da beba kojoj je potreban hitan prijevoz do KBC-a Split može na siguran način biti zbrinuta.

Mobilni inkubator zadovoljava i sve potrebne uvjete za rad u samom rodilištu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*