Gornje i Donje Vinjane spajat će moderna cesta

Radovi na tunelu Sv. Ilija
Radovi na tunelu Sv. Ilija
IMOTSKI – Nedavno je službeno počela gradnja šestkilometarske ceste, spojnice Vinjana Gornjih i Vinjana Donjih, naselja u sastavu Imotskog. Ta će prometnica, kad se sagradi, ujedno biti i spoj na buduću brzu četverotračnu cestu koja će taj kraj povezati s autocestom i prometnim čvorom odnosno tunelom sv. Ilije te brzom cestom Rastovac – Bast. No, prometnica će svijetu više otvoriti mjesta u susjednoj Bosni i Hercegovini.
Gradnje ceste Vinjani Gornji – Vinjani Donji »teška« je sedam milijuna kuna, a ta je sredstva u iznosu od 51 posto osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva. Grad Imotski je iz svog proračuna izdvojio 49 posto sredstava. Izvođač radova je građevinska tvrtka Građevno iz Vrgorca koja je, ističu, izabrana javnim natječajem,a cesta bi prema ugovorenom roku trebala biti gotova šest mjeseci od dana početka građevinskih zahvata.
Novim projektima posebno se raduju poljodjelci odnosno vlasnici zemljišta u Imotsko-beklijskom polju. Već sad mnogi od njih najavljuju da će svoje svježe proizvode – povrće, voće, mlijeko, sir – izravno sa svojih njiva, farmi i pogona najviše za dvadesetak minuta ugodne vožnje moći dopremiti na Makarsku rivijeru, veliko tržište u Podbiokovlju u vrijeme turističke sezone, gdje se očekuje neusporedivo više gostiju kad se sagrade brze ceste s tunelima Sveti Ilija i Ravča, kao spojnice autoceste i Jadranske turističke magistrale. [Nediljko Musulin]
Izvor: Vjesnik

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*