“Imota u Lisinskom” u petak će uručiti opremu za rodilište u Imotskom

imota-lisinski U petak, 12. kolovoza 2011 godine u 13 sati u prostorijama rodilišta u Imotskom Koordinacija zavičajnih udruga Imotske krajine će uručiti tri vrijedna aparata vrijedna 300 000 kuna, najavio je Organizacijski odbor manifestacije “Imota u Lisinskom” .

Koordinacija je 07.prosinca 2010 godine u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog organizirala Humanitarnu večer “Imota u Lisinskom” na kojoj je prikupljeno 310 tisuća kuna. 10 tisuća kuna je donirano Centru za odgoj i obrazovanje u Sloboštini a za preostalih 300 tisuća kuna su nabavljani sterilizator Autoklav, koji je neophodan u svakoj zdravstvenoj ustanovi , mobilni ultrazvuk GE Healthcare u boji, najmoderniji aparat pomoću kojeg se bilo gdje na području Imotske krajine može ustanoviti trenutni status trudnice ili razina unutarnjih povreda ili oboljenja i trenutno donijeti odluka o načinu zbrinjavanja, te mobilni inkubator Dreager, koji je kompatibilan sa vozilima Jedinice hitne pomoći u Imotskom tako da beba kojoj je potreban hitan prijevoz do KBC-a Split može na siguran način biti zbrinuta. Mobilni inkubator zadovoljava i sve potrebne uvjete za rad u samom rodilištu.

Donirana oprema će do otvaranja rodilišta biti korištena u Jedinici hitne medicinske pomoći u Imotskom.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji Humanitarne večeri a posebno brojnim glazbenicima i umjetnicima te pokroviteljima od kojih posebno moramo istaknuti Grad Zagreb te poduzeća Jamnica, Palma, Cios, KTC, Ricardo i Croatia Osiguranje, stoji u priopćenju Organizacijskog odbor “Imota u Lisinskom” koje potpisuje predsjednik Leonard Topić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*