Imotska krajina zametena snijegom

imsnijegVeliko snježno nevrijeme praćeno jakom burom pogodilo je noćas čitavo Zabiokovlje. Snijeg koji je padao gotovo cijelu noć prouzročio je velike poteškoće u odvijanju cestovnog prometa. Niti jedna osnovna ni srednja škola nije uopće započela s nastavom jer je lokalni autobusni promet u potpunoj blokadi, a u dječji vrtić u Imotskom pristigla su svega tri mališana od njih 250.
Unatoč čišćenju od strane djelatnika Nadcestarije Imotski stanje u prvim jutarnjim satima i dalje je teško, zbog snijega koji još pada i zatrpava netom očišćene prometnice.
Visina snijega od čak četrdesetak centimetara, poteškoće stvara na području cijele Imotske krajine, gdje je obvezna zimska oprema. Najteža situacija je u brdskim selima Studenci i Aržano gdje na snježnim zapusima visina snijega prelazi metar i pol. Veliki broj sela u općini Zagvozd odsječena od ostatka svijeta, a ništa bolje stanje nije ni na području općine Šestanovac.
Zbog snježnog nevremena do daljnjega je odgođena nastava u osnovnoj školi u Šestanovac.
“Zbog otežanih uvjeta u odvijanju prometa, savjetujemo odgađanje planiranih putovanja u i iz svih mjesta Imotske krajine, jer unatoč čišćenju situacija je i dalje teška. Na cijelom području županije obvezna je zimska oprema”, kazao je za voditelj Nadcestarije Imotski Ivica Šamanović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*