Iz tiska izašao list “Most”, glasilo župe Podbablje

most-podbablje1[1]
Tradicionalno već dvadeset i šestu godinu za redom i ovoga Božića iz tiska je izašao novi, četrdeset i drugi po redu, broj lista Most, glasila župe Podbablje.

Po već uhodanoj tradiciji Uredničko vijeće kojeg čini: fra Ivan Jukić, Josip Šerić, Darko Lončar, Mladen Vuković na čelu sa glavnim i odgovornim urednikom te župnikom fra Nedjeljkom Čarapićem pripremilo je niz zanimljivih tekstova o događajima koji su prošle godine obilježili župu Podbablje.

Ovogodišnji list iznimno je tiskan u crno-bijeloj tehnici.

Nakon uvodnika te rasporeda bogoslužja i blagoslova obitelji župni list se dijeli na nekoliko tematskih cjelina.

U prvoj takvoj cjelini koja nosi naziv “Za našu dušu” mogu se pročitati tekstovi: Božić-blagdan ljudskog dostojanstva (Krešimir Lončar) te Virtualni svijet (Krešimir Lončar) te prigodni tekst o godini vjere koji je potpisao Darko Lončar.

Druga cjelini, “Iz života župe”, donosi brojne tekstovi koje su pripremili Josip Šerić, Snježana Perkušić, Ljubica Vujević, Hrvoje Tolić, Filip Šušnjar i ostali, a govore nam o aktualnostima u župi Podbablje.

Nadasve zanimljiva je cjelina “Kulturna baština” koju tradicionalno uređuje Mladen Vuković, a u njoj se mogu naći njegovi tekstovi kao i tekst dr. Mije Milasa, fra Ivana Jukića i ostalih.

Na kraju se nalazi telefonski imenik župe.

List u pdf formatu možete vidjeti klikom na adresi: http://www.franjevci-split.hr/pdf/podbablje_most_2012.pdf

Izvor: Podbablje-portal.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*