Josip Jović proglašen junakom hrvatskog Domovinskog rata

Priznanje Junak hrvatskog Domovinskoga rata koje je Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata dodijelila posmrtno Josipu Joviću, poginulom 1991. na Plitvicama, uručeno je u Aržanu Jovićevoj majci Mariji.

“Ovim priznanjem udruge iz Domovinskoga rata žele još jednom podsjetiti na ljude kao što je Jović, koji su bili prvi kad je trebalo, odnosno na sve one koji su dali život za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu”, rekao je predsjednik Udruge branitelja Podravke Mladen Pavković uručujući Mariji Jović priznanje.

“Sjećanja na te dane ponosa i slave, nažalost, sve više blijede, ali hrvatski branitelji neće i ne smiju zaboraviti na junake Domovinskoga rata među kojima je bio i Jović”, rekao je Pavković.

To priznanje koje dodjeljuje Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke do sada su dobili dr. Franjo Tuđman i general Blago Zadro posmrtno te ratna bolnica Vukovar, Ante Gotovina, Mladen Markač, Kata Šoljić i Mile Dedaković Jastreb. [hrt]

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*