Kolinda Grabar-Kitarović u Zmijavcima: Treba nam gospodarska i demografska “Oluja”

kolinda-gk-zmijavci

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poručila je u Zmijavcima, koji u subotu slave svoj dan, da Hrvatska ima sve preduvjete, počevši od geografskog položaja, prirodnih resursa do obrazovanih i školovanih osoba da bude prosperitetna država.

“Hrvatska će biti onoliko velika koliko ju sami učinimo velikom i to ulaganjem u njezin gospodarski razvoj, demografsku obnovu, te u budućnost koja će mladima omogućiti da ostanu u domovini”, rekla je Grabar-Kitarović na svečanoj sjednici općinskog vijeća koja je u Zmijavcima održana u povodu dana te općine.

“To su uvjeti koje moramo ostvariti”, istaknula je.

Govoreći o gospodarskom i društvenom razvoju, te demografskoj obnovi istaknula je i važnost hrvatskog iseljeništva, odnosno kako je Hrvatskoj potrebno njihovo iskustvo, pamet i znanje koje su stekli živeći diljem svijeta, priopćio je njezin Ured.

Ustvrdila je kako je svaku zadaću lakše izvršiti ako se njeguje zajedništvo koje je devedesetih godina prošlog stoljeća pomoglo u obrani i oslobođenju zemlje, a koje se ponovno vidjelo na proslavi obljetnice “Oluje” u Zagrebu i Kninu.

Zaključila je kako je sada Hrvatskoj potrebna gospodarska i demografska “Oluja”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*