Nakon tri godine mraka, obitelji Puljiz napokon priključena struja

Ljube, seke, evo je, dođi brže, gori, a je lipo, sveta moja Luce, fala ti što si mi ovo poklonila. Riječi su ovo sedmogodišnjeg Petra Puljiza koje je uputio svojoj petogodišnjoj sestri Ljubi upravo kada su radnici HEP-a iz Imotskog uključili električnu energiju, u njihovu skromnom domu.

Nakon više od tri godine ova obitelj napokon je izašla iz mraka.

Slobodna Dalmacija je prva pisala o tegobama četveročlane obitelji, koja živi od socijalne pomoći i čija djeca već treću godinu čitaju i pišu uz voštane svijeće. Onda je nakon toga krenula prava lavina poziva i pitanja kako pomoći toj obitelji.

Najprije se otvorilo i srce mnogih Imoćana, donijeli su djeci odjeće i namirnica. Udruga obitelji liječenih od PTSP-a, Crveni križ Imotski… Javili su se dobri ljudi s otoka Mljeta, iz Dugog Rata, Splita, Zagreba, svi odreda spremni pomoći skromnoj obitelji. Trebalo je najprije prikupiti 28 tisuća kuna za zaostali dug, električno brojilo, uključivanje.

Bilo je pregovora s HEP-om, i onda je Grad Imotski i NK Imotski u četvrtak donio odluku da se odvoje ti novci i uplate Hrvatskoj elektroprivredi. [Slobodna Dalmacija]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*