OŠ Studenci među najuspješnijima u akciji Zeleni korak, nagrađena uređajem “Krijesnica”

Učenicima OŠ Studenci dm je u utorak, 02. listopada svečano uručio uređaj “Krijesnica” – donaciju vrijednu 30.208 kuna, koju su zaslužili kao jedna od pet najuspješnijih škola u akciji Zeleni korak.

Zahvaljujući predanosti učenika koji su sakupili 1.520 kg papira, u njihovu školu ugrađen je implementarni pretvorbeni starter “Krijesnica”, izvorni hrvatski proizvod koji, osim što štedi više od 50 posto električne energije, osigurava i prirodno svjetlo koje nije štetno za oči.

“Ugradnjom uređaja “Krijesnica”, učenike i djelatnike naše škole u svakodnevnom odgojno-obrazovnom radu više ne smetaju šumovi koje je proizvodila dosadašnja rasvjeta.

Djeca su odmornija i više se ne žale na slabu vidljivost koju je uzrokovala mutna rasvjeta što svakako doprinosi boljoj radnoj atmosferi i ostvarivanju optimalnih uvjeta za uspješnu pedagošku praksu”, rekao je prof. Ante Češljar, ravnatelj OŠ Studenci.

“Zadovoljstvo mi je u ime dm-a nagraditi trud učenika OŠ Studenci uređajem kao što je Krijesnica koji štedi energiju te time smanjuje emisiju stakleničkih plinova, ali i osigurava osvjetljenje koje nije štetno za oči. Akcijom Zeleni korak dm je želio naše najmlađe potaknuti na ekološku aktivnost i educirati ih o važnosti brige za okoliš. Ovom prilikom se zahvaljujem učenicima što su zajedno s dm-om napravili veliki zeleni korak”, izjavio je Josip Knežević iz dm-a.

U Zelenom koraku, akciji održanoj u sklopu dm green city projecta, sudjelovalo je preko 100 škola iz cijele Hrvatske čiji su učenici sakupili 333 tone strarog papira i preko tonu plastičnih vrećica. Pet najboljih škola, OŠ ˝Dvor˝, iz mjesta Dvor, OŠ ˝Mate Lovrak˝ iz mjesta Vladislavci, OŠ ˝Ljudevit Gaj˝ iz Nove Gradiške OŠ ˝Dora Pejačević˝ iz Našica te OŠ ˝Studenci˝, dm je nagradio uređajem ˝Krijesnica˝.

Donaciji hrvatskim školama doprinijelo je i više od 111.000 dm-ovih kupaca koji su tijekom ožujka i travnja ove godine u dm prodavaonicama kupili platnene torbe kao ekološki čistu alternativu plastičnim vrećicama. Naime, u skladu s politikom održivog razvoja i društvene odgovornosti dm je prihode od prodaje platnenih torbi investirao u kupnju i ugradnju “Krijesnice” u nagrađene škole.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*