Otvoreno pismo Hrvatskog Caritasa

caritasPovodom 2010. godine koja je proglašena Europskom godinom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, Hrvatski je Caritas u srijedu 27. siječnja 2010. uputio hrvatskoj javnosti otvoreno pismo.
U njemu se Hrvatski Caritas obraća svim građankama i građanima RH, napose onima koji sudjeluju u donošenju odluka na svim razinama društvenog života, objavljujući i cjeloviti tekst peticije “Nula siromaštva”, kojom mreža Caritasa Europe poziva građane Europe na mobilizaciju u borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti.
Također, na web stranicama Hrvatskog Caritasa objavljen je poziv na potpisivanje online peticija “Nula siromaštva”, čime se podupire obilježavanju 2010. godine – Europske godine borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.
Objavom Otvorenog pisma i Peticije Hrvatski se Caritas pridružuje Caritasu Europe, koji u srijedu 27. siječnja u Europskom parlamentu u Bruxellesu u sklopu Europske godine borbe protiv siromaštvo i socijalne isključenosti predstavlja kampanju pod nazivom “Nula siromaštva”.
Peticiju možete potpisati na adresi http://www.zeropoverty.org/en/petition
Izvor: Hrvatski Caritas.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*