Sve govori da je pred Imotskim pravi turistički procvat

imotski-modro-jezero

Imotska krajina bilježi sve veći trend rasta turističke ponude. U odnosu na proteklu godinu, broj smještajnih kapaciteta znatno se povećao, zadovoljno ističe direktor Turističke zajednice Imotski Luka Kolovrat.

“10-ak novih rješenja je trenutno došlo, a još ih je 4-5 u postupku, što znači da ćemo nekih 15-ak novih objekata imati u odnosu na prošlu godinu. Očekuje se da će se svake godine za 30 objekata povećati. S ovim ćemo biti blizu 80, dogodine oko 100. To su brojke kojima moramo biti zadovoljni kad se uzme u obzir da su 2006.g. bila samo 2 takva. To je jedna strahovita brojka i veliki potez”, izjavio je Kolovrat za Media Servis.

Prema trenutnim podacima, pred Imotskom krajinom je rekordna turistička godina.

“Sigurno možemo očekivati da je pred nama rekordna turistička godina. Očekuje nas između 25 i 30 tisuća noćenja, znači nekih 50-ak posto povećanja više. Iznimno su dobre povratne informacije, kako od gostiju, tako i domaćina koji nisu imali nikakvih problema. Budućnost Imotskog je u turizmu. Naravno, svi ne mogu i ne trebaju biti iznajmljivači kuća za odmor, ali bi trebali poraditi na dodatnim turističkim sadržajima”, dodao je Kolovrat.

Ponude su već plasirane i na inozemno tržište, a prema povratnim informacijama za njih vlada veliki interes. Čini se kako bi Imotski trebao doživjeti pravi turistički procvat.

imotski-topana

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*