Trima imotskim proizvodima oznaka kvalitete

imotski-rafioli
Na današnjoj sjednici Savjeta projekta vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) odlučeno je da se tri imotska prizvoda mogu koristiti znakovima kvalitete i izvornosti koje dodijeljuje HGK.

Akvinta vodka, koja se puni u pogonima kombinata “Imota”, stekla je pravo korištenja znaka “Hrvatska kvaliteta”, dok se znak “Izvorno hrvatsko” ubuduće može stavljati na Imotsku tortu i Rafiole imotski tvrtke Dujmexa iz Imotskog.

Pravo korištenja znaka “Hrvatska kvaliteta” dodijeljeno je i liniji proizvoda Pan pivo i Pan bezalkoholno pivo Carlsberga Croatije iz Koprivnice te liniji proizvoda Pšenično brašno Farina Granolija d.o.o. iz Zagreba.

Pravo uporabe znaka “Izvorno hrvatsko” dodijeljeno je također liniji proizvoda Domaći pršut Dalmatiko – proširenje linije Pršuta Voštana d.o.o. iz Trilja, proizvodu Poljanski šaran Ribnjičarstva Poljana d.d. iz Kariške Ive, proizvodu Zlatna vrbnička žlahtina Poljoprivredne zadruge “Vrbnik” iz Vrbnika, ekstra djevičanskom maslinovu ulju Torkul Fanita obrta za poljoprivrednu proizvodnju i trgovinu iz Vele Luke te Vrgoračkom pršutu Mesne industrije Braća Pivac d.o.o. iz Vrgorca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*