U Zmijavcima proslavljen Dan općine i blagdan sv. Lovre

zmijavci-dan-op-2011 U povodu blagdana sv. Lovre, zaštitnika župe Svih Svetih i Dana općine Zmijavci, u utorak je održana svečana sjednica Općinskoga vijeća na kojoj su pored brojnih gostiju nazočio državni tajnik za infrastrukturu Tomislav Mihotić te župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader, dožupan Luka Brčić, te načelnici susjednih općina i gradonačelnik Imotskog Ante Đuzel.

O stanju u općini, realiziranom u proteklom razdoblju i zacrtanim planovima u budućnosti govorio je načelnik Zmijavaca Miroslav Karoglan. Časna sestra Ljiljana Todorić govorila je o novom projektu pomoći starim i nemoćnim osobama koji je u suradnji sa Županijom i općinama Zmijavci i Runovići pokrenula Katolička udruga Lovret.

Župan Sanader predao je načelniku Karoglanu ključeve vozila kojeg je općini donirala Splitsko-dalmatinska županija, a načelnik ih je odmah predao č.s. Ljiljani za korištenje članicama udruge koje će brinuti o nemoćnim i starijim osobama na području Zmijavaca. Nazočnima se obratio i župnik fra Frano Laco koji je govorio o životu župe.

Proslava Zmijavčana nastavljena je i u srijedu svetom misom u župnoj crkvi Svih Svetih, kao i prigodnim kulturno-zabavnim i sportskim programom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*