Uskoro natječaj za privatizaciju Imote i Trimota

imota-vinarija Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju uputit će Vladi prijedlog da se državni udjeli u dvije imotske tvrtke, Imoti i Trimotu, prodaju za jednu kunu, a Vlada bi o tome trebala raspravljati sljedećeg tjedna. Identična odluka donesena je i za kaštelanski Adriachem, a predsjednik Upravnog odbora HFP-a, ministar poljoprivrede Petar Čobanković kazao je da je to u skladu sa zaključcima s prošlotjednog sastanka u Splitu sa sindikatima o problematici dalmatinskih tvrtki.
U Trimotu država ima udjel od 97,78 posto, a u Imoti odnosno 94,68 posto dionica, koje će se putem javnog poziva pod posebnim uvjetima ponuditi na prodaju za jednu kunu. Naravno, uz preuzimanje godinama gomilanih dugova.
Za dvije imotske tvrtke tražit će se da ponuditelji dostave program restrukturiranja uz zadržavanje djelatnosti, kao i zadržavanje broja zaposlenih na rok od jedne godine, dok se za Adriachem to neće tražiti, nego će se trebati dostaviti program zbrinjavanja viška zaposlenih i poslovni plan koji može predviđati i novu poslovnu aktivnost u toj tvrtki.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*