Zatvorena područna škola Kljenovac, već četiri godine nije upisan ni jedan učenik

Područna škola Kljenovac

Područna škola Kljenovac uoči nove školske godine zatvorila je svoja vrata. Učenika koji bi trebali krenuti u prvi razred nema, i to ne samo od ove upisne godine već je takva poražavajuća slika već pune četiri godine.

Naime, s ovogodišnjim lipnjem iz te je područne škole izašao posljednji, jedan jedini učenik četvrtog razreda, a novih upisnih generacija nije bilo, objavio je Večernji list.

“Kriva je demografska i ekonomska situacija imotskog kraja. Učenika nema, a posljednjih šest godina u toj područnoj školi bilo je upisano maksimalno četvero učenika. Kako učenika više nema, škola je morala zatvoriti svoja vrata. Kada se takvo što jednom dogodi, teško se vrata škole iznova otvaraju”, poručili su iz matične osnovne škole Tin Ujević Krivodol.

Da situacija u cijelome kraju ne ide na ruku provoditeljima demografskih mjera, svjedoči i podatak da u središnjem školskom objektu, uključujući dodatna tri područna objekta, od sljedećeg tjedna, kada započinje nova školska godina, sveukupno je 273 učenika od prvog do osmog razreda. U posljednjih šest godina, kažu u školi, izgubljena su dva razreda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*